Eksklusiv kokkekniv på 18 cm fra Tojiro Flash serien
Santoku kokkeknive er velegnet til at skære eller hakke.
Skæftet på denne serie er fremstillet af micarta, som kort fortalt er ultra tynde lag linned og special-lim som presses sammen under meget højt tryk og ved tilvirkning danner en træ-lignende struktur. Kernestålet er af VG-10 typen, som har følgende compound: c:1.0 % cr:15 % mo:1.0% v:0.2% co:1.5 , og kan derfor holde op til 63 HrC. Et godt råd er at smøre den ind i medicinsk hvid olie, efter hver afvaskning, så holder den sig pæn, og angribes ikke af syre, og oxiderer ikke.
Alle Tojiros knive med 37 lag og 63 lag stål er damascerede. Det vil sige, at klingen består af mange lag stål, der er smedet sammen ved hjælp af en meget krævende teknik, som i dag næsten kun ses på japanske knive – nemlig damascering. Metoden blev opfundet i Damskus i det 4. århundrede som en metode til at styrke sværdklinger inden for kamp og bruges altså den dag i dag til at fremstille en klinge, der på en gang er både meget hård og meget smidig. Lige som det kendes fra de frygtindgydende samurai sværd.
Honbatsuki – ægte håndarbejde! Når knivene efterfølgende slibes og poleres træder de mange lag stål frem og danner de smukkeste mønstre – kaldet summinagashi. Det hele foregår naturligvis i hånden efter en særlig høj japansk standard – Honbatsuki – hvor der udelukkende bruges vand, sten og godt gammeldags knofedt. Knive med 37 lag stål er beskyttet af 18 lag på hver side, og 63 lag knive er beskyttet af 31 lag på hver side.
Knive, der er så hårde som Tojiros, skal benyttes med omhu, da ben, hårde emner og tab på gulvet forårsager at æggen ”chipser”
Knivbladets længde: 18 cm
Total længde: 31,5 cm
Hårdhed: 62 HrC
Maskinvask: Nej
63 lag stål
Vægt: 245 gram
Professionel
Så bliver det ikke skarpere.
Skal det være skarpt, skal det være hårdtstålsknive, og her ligger Tojiro helt i top. Uanset om du vælger enkeltlags, laminerede eller damascherede knive, kan vi love en skæreoplevelse helt uden sidestykke. Om du vælger den ene eller anden model afhænger af opgaven og pengepungen.
Men uanset hvad du vælger, så er der ingen vej tilbage. Har du først holdt en japaner i hånden, skal der meget til at erstatte den. Det skulle da lige være til opgaver, der kræver en ganske særlig dynamisk råstyrke, såsom ben og frosne fødevarer. Dette er ikke opgaver for en Tojiro, da du risikerer at æggen "chipser". Vælg i stedet en kniv fra eksempelvis Dick.
Mærke | Tojiro |
Type | Kokkekniv |
Produktserie | Flash |
Knivlængde | 18 cm. |
Antal lag af stålKlik for infoJo flere lag stål, des større håndvæk, skarphed og bedre kniv får du. | 63 |
SkæftematerialeKlik for infoViser hvilket hvilket materiele grebet på kniven er lavet af | Stål |
Her kan du se hvad andre brugere af PriceBait.dk mener om dette produkt.
Skriv anmeldelse